MAANDAG - VRIJDAG

09.00 - 17.30 UUR

Hoe makkelijk kunnen hackers uw wachtwoord raden?

Nu we in toenemende mate ons leven digitaliseren, wordt het belang om onze online identiteit te beschermen steeds groter. Het gebruik van complexe wachtwoorden wordt aangeraden maar beschermt een sterk wachtwoord u ook als u per ongeluk via een linkje in een ‘phishing’ e-mail uw wachtwoord invoert?

Als u gebruikmaakt van een Office 365 abonnement kunt u zonder extra kosten gebruikmaken van tweestapsverificatie van Microsoft.  Hiermee voorkomt u op een effectieve manier dat kwaadwillenden uw wachtwoord kraken en misbruik maken van uw identiteit.

Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn als uw e-mailaccount wordt overgenomen door hackers? In het meest gunstige geval gebruiken ze uw account om spam te versturen naar uw contactpersonen. Dit is uiteraard geen goede reclame voor uw bedrijf, maar de directe economische schade blijft beperkt.

Maar wat als de hackers uw recent verzonden facturen aanpassen met een ander rekeningnummer en deze nogmaals versturen naar uw klanten? Wie draait er op voor de kosten? U kunt zich voorstellen dat u een soortgelijke situatie wilt voorkomen.

Een sterk en complex wachtwoord wordt aangeraden, maar kan ook in het geval van een phishing e-mail buitgemaakt worden. De oplossing hiervoor is tweestapsverificatie. Door het gebruik van een verificatieapp op uw smartphone kan u worden gevraagd om afwijkende of verdachte inlogpogingen te blokkeren.

Het goede nieuws is dat bovenstaande dienst reeds is inbegrepen in uw Office 365 licentie. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u dat wij deze dienst op uw account activeren? Wij horen het graag telefonisch op 0182 – 768 016 of via het e-mail adres support@viewonit.nl.

 

*LET OP! In het geval dat uw Office 365 account de beheerdersrol heeft binnen uw organisatie zullen wij binnenkort de tweestapsverificatie automatisch inschakelen. Voorkom dat u niet meer kunt inloggen bij uw account en neem contact met ons op zodat wij dit proces samen met u kunnen doorlopen om onderbrekingen te voorkomen.