MAANDAG - VRIJDAG

09.00 - 17.30 UUR

Staat uw data ook ‘veilig’ in de cloud?

Of ligt dit toch iets genuanceerder? Steeds vaker hebben bedrijven al hun data in de vorm van e-mails en bestanden opgeslagen op Exchange online, Onedrive en Sharepoint.
Uiteraard biedt dat erg veel voordelen zoals flexibel op- en afschalen, geen investeringen in servers en vanaf elke locatie toegang tot je data.

Echter, de focus bij Microsoft ligt op ‘high availability’. Ze garanderen dat hun dienst 99,99% van de tijd beschikbaar is.

De service agreement (versie per 11-06-2020) die je afsluit met Microsoft sluit dataverlies door een storing niet geheel uit:

b. We streven ernaar de Diensten altijd in bedrijf te laten zijn. Alle online diensten hebben echter zo nu en dan te kampen met storingen en onderbrekingen. In geval van uitval of onderbreking van de Dienst kunt u Uw Inhoud mogelijk tijdelijk niet bereiken. We raden aan dat u regelmatig een back-up maakt van Uw Inhoud en de Gegevens die u opslaat in de Diensten of opslaat door middel van Apps en Diensten van derden.

Ook voor andere vormen van dataverlies ligt de verantwoordelijkheid bij de klant. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Hackers die via phishing toegang hebben gekregen tot uw Office 365 account
  • Ransomware die al uw data versleutelt en ontoegankelijk maakt
  • Een medewerker die besluit om nog even wat bestanden en/of e-mails te verwijderen voordat hij uw bedrijf verlaat.

Uiteraard kan View on IT u ontzorgen met een oplossing om u tegen bovenstaande risico’s te beschermen. Wij doen dit door middel van een automatische back-up van al uw Office 365 data naar een extern en goed beveiligd back-upplatform. Dit zorgt ervoor dat, mocht een van de bovenstaande gevallen voorkomen, wij uw data voor u kunnen herstellen en weer toegankelijk kunnen maken.

Voor het automatisch back-uppen van al uw Office 365 e-mails, documenten en bestanden in Sharepoint of Onedrive hanteren wij standaard prijzen, afhankelijk van het aantal gebruikers binnen uw organisatie.

Heeft u vragen of wilt u dat wij de Office 365 back-up activeren op uw accounts? Wij horen het graag telefonisch op 0182 – 768 016 of via het e-mailadres support@viewonit.nl.